Beleef Schulensmeer op Dag van de Wijers

Op 21 september 2022

Het vijvergebied ‘De Wijers’ strekt zich uit over acht Limburgse gemeenten waaronder Lummen. Op 25 september vindt het tweejaarlijkse evenement ‘Dag van de Wijers’ plaats. Heel de dag zijn er op verschillende locaties heel wat activiteiten te beleven in, op en rond het water. ‘Beleef Schulensmeer’ is net als bij de eerste editie in 2019, gekoppeld aan Dag van de Wijers. Met een gevarieerd activiteitenaanbod kunnen bezoekers tussen 10u00 en 17u00 op een actieve manier kennismaken met het gebied.

Net als bij de eerste editie in 2019 is “Beleef Schulensmeer” gekoppeld aan ‘De Dag van de Wijers’. Via dit tweejaarlijks evenement kunnen bezoekers op een actieve manier kennismaken met dit waterrijke gebied bestaande uit wijers, vijvers, plassen en natte natuurgebieden dat zich uitstrekt over de gemeentes Lummen, Herk-de-Stad, Heusden-Zolder, Hasselt, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Diepenbeek en Genk.

Beleef Schulensmeer 2022

Er staan activiteiten voor jong en oud op het programma van ‘Beleef Schulensmeer’. Er worden verschillende sportinitiaties georganiseerd zoals surfen, zeilen, suppen. Bezoekers kunnen tijdens de workshop Bushcraft actief op zoek naar kleine diertjes en allerlei planten. De echte durvers kunnen zich uitleven op het touwenparcours over het Schulensmeer. Wie wat minder actie wilt kan genieten van mediteersessies, een workshop Tai Chi of een prachtige wandeling.

Meer info

De activiteiten van ‘Beleef Schulensmeer’ zijn gratis en vinden plaats aan ’t Vloot, Demerstraat 60. Meer info vind je op: https://www.dagvandewijers.be/schulensmeer

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is